Jak dlouho se peče vepřová panenka – Jak správně upéct panenku

Vepřová panenka je libový kus masa, který potřebujete znát. Jak její název naznačuje, vepřová panenka je nejjemnější kousek vepřového masa a připravuje se méně než 30 minut. Protože se jedná o velice chutné a šťavnaté masíčko, je důležité vědět, jak dlouho jej péct, abychom ho nezkazili. Vepřová panenka je vhodná k dietním salátům i k omáčkám, pečená, smažená i grilovaná. Vepřová panenka je štíhlé maso bez kosti, které pochází z beder prasete. Bedra prasete se nacházejí od kyčle k rameni.

5 způsobů, jak připravovat vepřovou panenku

Vepřová panenka je libové maso s minimálním množstvím tuku. Je ideální na večeři i grilování s přáteli. Protože její příprava je opravdu rychlá, nestrávíte u plotny celou věčnost.

1. Pečte ji v troubě

Trouba je skvělý způsob, jak získat měkké, šťavnaté maso. Začněte tak, že panenku (okořeněnou podle chuti) opečete zprudka z obou stran na pánvi, jen aby se zatáhlo. Nechte panenku vcelku. Poté dáte maso do pekáče a pečete maximálně 20 minut na 200 °C. Pokud se bojíte, že panenka je příliš libová, můžete ji obalit ve slanině nebo něčím naplnit.

2. Panenka obalená ve slanině

Jedná se o opravdu tradiční přípravu panenky, kdy panenku před osmahnutím na pánvi obalíte v plátcích slaniny. Tento extra tuk dodá panence další chuť a šťavnatost. Takto připravenou panenku můžete smažit, péct i grilovat.

3. Opečte panenku na pánvi

Pro extra rychlou přípravu opečte panenku na pánvi. Stačí ji potřít olivovým olejem, osolit, opepřit a smažit asi 4-5 minut z každé strany. Pokud chcete mít panenku nakrájenou na menší kousky, právě příprava na pánvi je nejlepším způsobem. Potom ale bude doba opékání kratší.

4. Opékejte panenku na plátky

Pokud chcete opékat panenku na plátky, nakrájejte ji na kolečka silná asi 1,2 cm, okořeňte, osolte a opepřete. Opékejte asi jen 3 minuty z každé strany.

5. Grilování

Panenka je skvělá také grilovaná.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na