Jak dlouho se peče kuře – Kuřecí stehna, křidélka

Kuře je základem kuchyně z celého světa. Je lahodné, příjemné a snadné. Pečení kuře je zdravější způsob vaření kuřecího masa než smažení. Klíčem k získání skvělých výsledků je vědět, jak dlouho pečeme kuře. Doba pečení a teplota pečení kuřecího masa závisí na tom, které částí kuřecího masa pečeme, jaká je jejich hmotnost a také na druhu receptu.

Pečení kuřecích prsou – bez kostí a bez kůže

Cca 120 g kuřecích prsou vcelku bychom měli péct při teplotě 180 °C po dobu 25 až 30 minut. Někteří šéfkuchaři ale přísahají na pečení při vysoké teplotě a kratší době pečení, které má zachovat šťavnatá kuřecí prsa. Pečte prsíčka při teplotě 230 °C po dobu 18-20 minut.

Pečení kuřecích prsou s kostí

Pečení kuřecích prsou s kostí je podobné, jako bychom je pekli bez kosti, jen je potřeba přidat na době pečení, a to 8 až 10 minut.

Pečení kuřecích prsou s kůží i kostí

Pokud pečete kuřecí prsa i s kůží, vaším cílem je získat křupavou kůrčičku. Pečte kuřecí maso na 200 °C po dobu 35-40 minut. Vnitřní teplota masa by měla být 73 °C.

Pečení celého kuřete

Pokud pečete celé kuře (bez nádivky), které váží cca 2 kg, pečte je při teplotě 180 °C po dobu 80-90 minut. Pečte kuře nejprve přikryté a na posledních pár minut ho dopečte bez poklice.

Pokud je kuře veliké, váží minimálně 3,5 kg, pak bude doba pečení samozřejmě delší. Obecně to trvá tak 2 hodiny 20 minut. Měli byste přidat 20 minut s každým půlkilem kuřecího masa.

Pokud navíc pečete kuře s nádivkou, přidejte dalších 15 až 30 minut pečení.

Kuřecí stehna

Kuřecí stehna se pečou podobným způsobem, jako kuřecí prsa s kůží i kostí. Na 200 °C po dobu 35-40 minut.

Kuřecí křidélka

Kuřecí křidélka jsou speciální záležitostí – můžete je nakládat do nejrůznějších druhů marinád. Někdo je má rád křupavé, jiný zase s pořádně lepkavou marinádou. Obecně se kuřecí křídla pečou 30 minut na teplotu 200 °C.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na