Jak dlouho dusit/vařit houby

Zachycená pára uvolněná z vařící vody může vařit zdravěji než jiné metody a můžete to provést elektrickým parníkem nebo jen hrncem s poklicí. Houby jsou plné, šťavnaté a vlhké při dušení; a zachovají si svou čerstvou, zemitou chuť. Také, pokud máte v plánu mražení hub, budete je muset předem podusit, aby si zachovaly svou chuť.

Tekutina na dušení hub

Houby mohou být dušeny pouhou vodou, ale během procesu vaření nebudou dodány žádné další příchutě. Přidejte čerstvé bylinky, jako je tymián nebo rozmarýn; několik střiků citrónové šťávy; nebo balzamikový ocet nebo koření, jako je česneková sůl, cibulová sůl nebo černý pepř, abyste přidali další chuť. Dusit můžete na vývaru nebo víně. Přidat můžete také zeleninu.

Dušení hub

Uspořádejte houby v jedné vrstvě nad hladinu vaší zvolené tekutiny (například s pomocí skládacího napařovače, na kterém napařujeme knedlíky). Přiveďte tekutinu k varu, snižte teplotu, přikryjte poklicí, aby se pára zachytila a duste 10 až 15 minut.

Podávání hub

Podušené houby mohou být podávány jako samostatná příloha. Posypeme je kořením, jako je sůl a pepř, petrželka nebo pažitka; nebo zastříkneme s balzamickovým octem nebo citronovou šťávou. Dušené houby jsou skvělým doplňkem teplých salátů; zkuste je spárovat s dušným špenátem nebo chřestem. Přidejte dušené houby do své rýže nebo oblíbených těstovin, abyste oživili chuť bez přidání tuku. Houby můžete podávat také jako předkrm.

Mražení hub

Chuť a textura houby se po zmrazení mění, ale pomocí dušení můžete zachovat její chuť. Aby vaše houby nezhnědly, ponořte je na chvíli do roztoku skládajícího se ze dvou šálků vody a jedné lžíce citronové šťávy. Poté je duste nad touto směsí – velké houby 5 minut, menší houby 3 a půl minuty a houby nakrájené na plátky asi 3 minuty. Rychle je ochlaďte v ledové vodě a poté nechte odkapat. Ukládejte houby po porcích do mikrotenových sáčků. Houby vydrží v mrazničce po dobu až 4 měsíců.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments